Kulinarnie.
Zupa - krem z pomidorów i palmiery do pogryzania.
Ciasto francuskie rozwijam, posypuję cienko serem żółtym i ziołami prowansalskimi.Dłuższy brzeg ciasta roluję do środka, z jednej i drugiej strony.
Kroję na paski, układam na blasze i smaruję żółtkiem. Teraz do piekarnika na 15 minut, pod koniec z termoobiegiem, aby się zrumieniły. Smacznego :)
Moje palmiery nie są idealnie równe, bo śpieszyłam się na fitnes :)
Zupa - krem z pomidorów i palmiery do pogryzania.
Ciasto francuskie rozwijam, posypuję cienko serem żółtym i ziołami prowansalskimi.Dłuższy brzeg ciasta roluję do środka, z jednej i drugiej strony.
Kroję na paski, układam na blasze i smaruję żółtkiem. Teraz do piekarnika na 15 minut, pod koniec z termoobiegiem, aby się zrumieniły. Smacznego :)
Moje palmiery nie są idealnie równe, bo śpieszyłam się na fitnes :)
Wygląda pysznie...muszę spróbować !!!
OdpowiedzUsuńNie wiem tylko ,po co Ci ten fitness kobito ...:*
Zapomniałam dodać,że to ja Niunia :)Buzki
OdpowiedzUsuńNiunia, jesteś boska :)))
OdpowiedzUsuńWłaśnie skończyłem piec pierożki.
OdpowiedzUsuńSą pyszne, ale wolałbym z półkruchym ciastem.
Co do nadzienia - jest cudowne.
Zostało mi jego trochę, więc wcisnąłem w papier ryżowy i zapiekłem.
Które lepsze? Zdania są podzielone, ze wskazaniem na Twoje.
Niemniej sprawiłaś nam wiele radości.
Wczytam się w Twój blog, bo warto. Do następnego pichcenia. aiki102
Oooo.. Gotujący Facet!! :)
UsuńWitaj, i dziekuję:)