Zupa-krem z sierpniowych pomidorów, za którą będę tęsknić zimą.


- 5-6 dużych pomidorów malinowych sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w mniejsze części

- w garnku rozgrzewam chlust oliwy z oliwek, dodaję pomidory, wciskam 3-4 ząbki czosnku,

- dodaję kilka listków bazylii, sól, pieprz ziołowy, kilka kropli octu balsamicznego

- po około 15 minutach zupę miksuję, dolewam trochę wrzątku,  ewentualnie doprawiam solą i pieprzem

- gotuję jeszcze kilka minut, ponownie miksuję, aby była idealnie gładka

- podaję z kostkami mozarelli

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. jeszcze będzie przepięknie..
      a tak nawiasem, co dziś gotujemy?

      Usuń
    2. W NIEDZIELE BYLA PIECZONA KURA
      DZIS ROBIE TAK RESZTKE MIESA Z NIEJ( Z TEJ URY OCZYWISCIE) DUSZE Z CZOSNKIEM SWIEZA BAZYLIA I POMIDORAMI SUSZONYMI ZALEWAM MASA: TZRY ŁYZKI JOGURTU GRECKEIGO ( BADZ SMIETANY) MIESZASZ ZE SMIETANA I SWIEZO ROZTARYM PIEPRZEM ZALEWASZ SEKUNDE MIESZASZ NA OGNIU WYLACZ
      DODAJ MAKARON NNA TO NA TALERZU STARTY LAZUR I PO GARSCI RUKOLI DLA CIEBIE I DLA M.:_)

      Usuń
    3. kocham to zdjęcie.. :)

      Usuń
    4. i czy to może pierwszy krok do np założenia bloga? I wish:) całusy!!

      Usuń
  2. nie to raczej chec zagoszcenia tu choc na chwile:) milego dnia :

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz