Chlebek bananowy, albo raczej ciasto bananowe Sophie Dahl.
Idealne śniadanie z kubkiem mlecznej kawy, między jednym a drugim pociągnięciem tuszem rzęs.
Nagrzewam piekarnik do 180 stopni,
miksuję:
- 4 duże, mocno dojrzałe banany
- 1 jajko
- pół opakowania cukru waniliowego, szczyptę cynamonu
- 1/2 szklanki cukru białego lub 3/4 szklanki brązowego
- 1/4 kostki miękkiego masła
dodaję:
- szklankę przesianej mąki (170 g), szczyptę soli i łyżeczkę sody,
chwilę jeszcze miksuję na wolnych obrotach
wlewam ciasto do keksówki (23cm) wyłożonej papierem do pieczenia
piekę około 50-60 minut, do tzw. "suchego patyczka"
studzę w keksówce
przepis za Liską
Idealne śniadanie z kubkiem mlecznej kawy, między jednym a drugim pociągnięciem tuszem rzęs.
Nagrzewam piekarnik do 180 stopni,
miksuję:
- 4 duże, mocno dojrzałe banany
- 1 jajko
- pół opakowania cukru waniliowego, szczyptę cynamonu
- 1/2 szklanki cukru białego lub 3/4 szklanki brązowego
- 1/4 kostki miękkiego masła
dodaję:
- szklankę przesianej mąki (170 g), szczyptę soli i łyżeczkę sody,
chwilę jeszcze miksuję na wolnych obrotach
wlewam ciasto do keksówki (23cm) wyłożonej papierem do pieczenia
piekę około 50-60 minut, do tzw. "suchego patyczka"
studzę w keksówce
przepis za Liską
Wiem że jesteś tam mam zamiar dobrze się bawić Dj
OdpowiedzUsuńnieustanie mnie zaskakujesz!!!!!!!!! milego konzertu! choc dzisiejszy wieczor mial nalezec do mnie ale ok wybczam
OdpowiedzUsuńhttp://www.zeberka.pl/art.php?id=19770
OdpowiedzUsuńhttp://ushiilandia.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń