ulubiona



w rondelku o grubym dnie podgrzewam niepełną szklankę mleka
(ok 3 łyżki zimnego mleka zostawiam w szklance i mieszam z 1/3 łyżeczki śmietankowego proszku budyniowego),
do podgrzanego mleka dodaję 3 łyżki płatków owsianych, gotuję kilka minut,
następnie dodaję szczyptę soli, 1/2 łyżeczki cukru brązowego lub miodu oraz pozostałe mleko z proszkiem budyniowym
gotuję mieszając, do zgęstnienia

inspiracja stąd

Komentarze

  1. tylko raz w życiu jadłam z Tobą śniadanie.......
    za to wiele razy piłam wino...........:)D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiedy kiedy? aaa w Nowy Rok .. to było w porze obiadu chyba:)
      tak wiele razy wino.., choć o wiele razy za mało:))

      Usuń

Prześlij komentarz