upalnie


niech chrupie, pasuje do chłodnego, białego wina i niech pachnie latem. nicejską proponuję.

sałatka nicejska
sałata lodowa i/lub rzymska
pomidorki  - kilka sztuk
1/2 czerwonej papryki
bazylia - garść
puszka tuńczyka -  kawałki w oleju roślinnym
2-3 jajka ugotowane na twardo
czarne oliwki

sos - 3 łyżki oliwy z oliwek. łyzka octu winnego, sól i pieprz
/ i znów inspiracja A.Maciąg

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. dziękuję, brakuje mi Ciebie w Moim Ogródku ;)

      Usuń
    2. już się prawie ogarnęłam i niebawem wrócę :) już się nie mogę doczekać gotowania czegoś fajniejszego, niż tylko byle szybko.
      uściski!

      Usuń
  2. uwielbiam...moja posypuje jeszcze prazonym slonecznikiem i migdalami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na tę porę i upały tylko sałatka! :) I tak, chrupiące liście sałaty popijane chłodnym prosecco! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Inspiracjo moja, poczyniłam w Stonce zakupy solidne, w tym produkty na nicejską. Wstanę jutro parę minut wcześniej niż zwykle i przygotuję sobie solidny posiłek do pracy. Ps. Głowa mnie boli...od rana... Nawet pyralgina nie działa...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ps. 2 Uległam pokusie i zakupiłam on-line Smak Miłości i Pyszne 25 :P

      Usuń
    2. Monia czy zakupów dokonywałaś w środku nocy?? :))
      smacznego zatem, już wiem, że jednak kolacyjnie a nie śniadaniowo:))

      Usuń
    3. Tak :) A kolację właśnie czynię :))

      Usuń
  5. Ale słodka kuchareczka :)! A talia całkiem piękna ;) Sałatka do ogarnięcia i wchłonięcia, tak że podoba mi się CAŁOŚĆ.

    OdpowiedzUsuń
  6. Fantastyczne zdjęcie, jak z okładki książki kucharskiej :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz