Czekając na M. przygotowuję kolację. 
Dziś cukinia faszerowana. W wersji bezmięsnej.
Cukinię należy przekroić wzdłuż, wydrążyć środek, posolić i po 15 minutach zlać powstałą wodę. 
Farsz to:  cebula,czosnek, kilka pomidorów pozbawionych skórki, garść suchego, drobnego makaronu, sól, pieprz, tymianek.
Wszystko dusimy na oliwie, podlewając delikatnie wodą.
Następnie faszerujemy cukinie, posypujemy serem i zapiekamy.
Podajemy z keczupem i czerwonym winem :)

Komentarze

  1. Mmm pyszna - wiem bo jem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mi jakos wyszla za twrada ta cukinia

    OdpowiedzUsuń
  3. myślę, że zbyt krótko zapiekana, dawno już ją robiłam, muszę sobie odświeżyć, zwłaszcza, że sezon

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz