Zupa "norweska". Zachwyca swoim smakiem.


- por, biała część
- 2 ziemniaki
- łosoś wędzony (ok 100- 200 g)
- koperek, pęczek
- bulion warzywny, 3-4 szklanki
- sól, pieprz cytrynowy 

na maśle należy zeszklić pora, dodać pokrojone ziemniaki, zalać bulionem warzywnym
po około 30 minutach zupę zmiksować,
dodać poszarpanego łososia, posiekany koperek, sól (oszczędnie) i pieprz cytrynowy
gotować jeszcze  minutę

Komentarze

  1. DZIS PRZYJEDZA DAGA Z USA ... MYSLE ZE ZACHWYCI SIE SMAKIEM ????? BUZIAKI MOZE WPADNIESZ NA WINO?

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasowałoby schłodzone białe wytrawne.. mniam!
    PS to czeka Cię miły wieczór Kochana :))
    ściskam!!!!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz