Pasztet z czerwonej soczewicy - przepis z magazynu KUKBUK. 


w garnku o grubym dnie gotuję szklankę czerwonej soczewicy ze szklanką wody (jesli soczewica wchłonie całą wodę dodaję jeszcze kilka łyżek, aby ziarna całkowicie ugotowały się i zmiękły)
małą cebulę pokrojoną drobno smażę na oleju roślinnym (np. z pestek winogron)
przestudzoną soczewicę i cebulę wkładam do blendera, dodaję szczyptę soli, pieprzu, majeranku, łyżeczkę octu balsamicznego i  miksuję na gładką pastę
z plasterkiem ogórka kiszonego, na razowej kromce - pycha:)

Komentarze

  1. I dobrze że piątek nareszcie wolne Dj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie wiesz jak ja się cieszę z tego powodu:)

      Usuń
  2. swietne przepisy, ostatnio i zawsze:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo dziękuję:) już zwątpiłam czy ktoś gotuje ze mną:)

      Usuń

Prześlij komentarz