Pasztet z czerwonej soczewicy - przepis z magazynu KUKBUK.
w garnku o grubym dnie gotuję szklankę czerwonej soczewicy ze szklanką wody (jesli soczewica wchłonie całą wodę dodaję jeszcze kilka łyżek, aby ziarna całkowicie ugotowały się i zmiękły)
małą cebulę pokrojoną drobno smażę na oleju roślinnym (np. z pestek winogron)
przestudzoną soczewicę i cebulę wkładam do blendera, dodaję szczyptę soli, pieprzu, majeranku, łyżeczkę octu balsamicznego i miksuję na gładką pastę
z plasterkiem ogórka kiszonego, na razowej kromce - pycha:)
małą cebulę pokrojoną drobno smażę na oleju roślinnym (np. z pestek winogron)
przestudzoną soczewicę i cebulę wkładam do blendera, dodaję szczyptę soli, pieprzu, majeranku, łyżeczkę octu balsamicznego i miksuję na gładką pastę
z plasterkiem ogórka kiszonego, na razowej kromce - pycha:)
I dobrze że piątek nareszcie wolne Dj
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak ja się cieszę z tego powodu:)
Usuńswietne przepisy, ostatnio i zawsze:)
OdpowiedzUsuńOoo dziękuję:) już zwątpiłam czy ktoś gotuje ze mną:)
Usuń