Jesienna zupa z ciecierzycą
Na oliwie z oliwek podduszam pokrojoną w kostkę cebulę
i czerwoną paprykę.
Zalewam bulionem warzywnym. Wsypuję łyżeczkę kminku.
Dodaję przecier pomidorowy w kartonie (lub pomidory bez skórki)
Po chwili dokładam ciecierzycę z puszki, odcedzoną i opłukaną.
Doprawiam kminkiem mielonym, solą morską, pieprzem,
odrobiną cukru i wciskam ząbek czosnku.
Natka pietruszki i śmietanka 12 %.
Smacznego :)
i czerwoną paprykę.
Zalewam bulionem warzywnym. Wsypuję łyżeczkę kminku.
Dodaję przecier pomidorowy w kartonie (lub pomidory bez skórki)
Po chwili dokładam ciecierzycę z puszki, odcedzoną i opłukaną.
Doprawiam kminkiem mielonym, solą morską, pieprzem,
odrobiną cukru i wciskam ząbek czosnku.
Natka pietruszki i śmietanka 12 %.
Smacznego :)
dzis zaserwowalam ja na obiad, byla boska!! polecam!! zagladam tu do Pani z wielką ciekawością kazdego dnia pozdrawiam
OdpowiedzUsuństrasznie mi miło, ciepło pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuń