Jesienna zupa z ciecierzycą



Na oliwie z oliwek  podduszam pokrojoną w kostkę cebulę
i czerwoną paprykę. 
Zalewam bulionem warzywnym. Wsypuję  łyżeczkę kminku.
Dodaję przecier pomidorowy w kartonie (lub pomidory bez skórki)
Po chwili dokładam ciecierzycę z puszki, odcedzoną i opłukaną.
Doprawiam kminkiem mielonym, solą morską, pieprzem,  
odrobiną cukru i wciskam ząbek czosnku.
Natka pietruszki i śmietanka 12 %.

Smacznego :)

Komentarze

  1. dzis zaserwowalam ja na obiad, byla boska!! polecam!! zagladam tu do Pani z wielką ciekawością kazdego dnia pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. strasznie mi miło, ciepło pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz