Zupa - krem z białych warzyw. Na chłodny dzień.
Potrzebne:
2 pory,
2 małe ziemniaki,
pół kalafiora,
czosnek, 3 ząbki
śmietanka łaciata 12 % w kartonie
oliwa z oliwek
sól pieprz gałka muszkatołowa
W garnku, na oliwę wrzucam pory pokrojone w spore kawałki, dodaję całe dwa ząbki czosnku, ziemniaki, kalafior.
Zalewam bulionem warzywnym. Gotuję do miękkości.
Zdejmuję z ognia. Wciskam ząbek czosnku, dodaję sól morską, pieprz, gałkę muszkatołową, około pół szklanki śmietanki i miksuję.
Zupę podaję posypaną gałką muszkatołową.
Fajna, rozgrzewająca :)
Potrzebne:
2 pory,
2 małe ziemniaki,
pół kalafiora,
czosnek, 3 ząbki
śmietanka łaciata 12 % w kartonie
oliwa z oliwek
sól pieprz gałka muszkatołowa
W garnku, na oliwę wrzucam pory pokrojone w spore kawałki, dodaję całe dwa ząbki czosnku, ziemniaki, kalafior.
Zalewam bulionem warzywnym. Gotuję do miękkości.
Zdejmuję z ognia. Wciskam ząbek czosnku, dodaję sól morską, pieprz, gałkę muszkatołową, około pół szklanki śmietanki i miksuję.
Zupę podaję posypaną gałką muszkatołową.
Fajna, rozgrzewająca :)
Komentarze
Prześlij komentarz