Zupa z "chińską" nutą.
Gotuję wywar - pierś kurczaka i łyżeczka soli.
Dodaję warzywa (marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, por, kalafior, ząbek czosnku) i listek laurowy.
Oddzielnie gotuję ryż jaśminowy lub makaron noodle.
Kurczaka, gdy jest ugotowany, rozdrabniam, dodaję do zupy, razem z ryżem lub makaronem, wsypuję kilka łyżek kukurydzy konserwowej, doprawiam sosem sojowym, imbirem (sporo), kilkoma ziarenkami kminu rzymskiego i pieprzem. Posypuję szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Cieplej:)
Gotuję wywar - pierś kurczaka i łyżeczka soli.
Dodaję warzywa (marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, por, kalafior, ząbek czosnku) i listek laurowy.
Oddzielnie gotuję ryż jaśminowy lub makaron noodle.
Kurczaka, gdy jest ugotowany, rozdrabniam, dodaję do zupy, razem z ryżem lub makaronem, wsypuję kilka łyżek kukurydzy konserwowej, doprawiam sosem sojowym, imbirem (sporo), kilkoma ziarenkami kminu rzymskiego i pieprzem. Posypuję szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Cieplej:)
ukradłam..jutro na moim stole:)
OdpowiedzUsuńCieszę się :) ja ukradłam przepis z pudełka po ryżu (tylko grzybków Mun nie miałam). Jeszcze nie raz mnie zimą ogrzeje, dobra była :)
OdpowiedzUsuń