Zupa z "chińską" nutą.


Gotuję wywar -  pierś kurczaka i łyżeczka soli. 
Dodaję warzywa (marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, por, kalafior, ząbek czosnku) i  listek laurowy. 
Oddzielnie gotuję ryż jaśminowy lub makaron noodle.
Kurczaka, gdy jest ugotowany, rozdrabniam, dodaję do zupy, razem z ryżem lub  makaronem, wsypuję kilka łyżek kukurydzy konserwowej, doprawiam sosem sojowym,  imbirem (sporo), kilkoma ziarenkami kminu rzymskiego i pieprzem. Posypuję szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Cieplej:)

Komentarze

  1. ukradłam..jutro na moim stole:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się :) ja ukradłam przepis z pudełka po ryżu (tylko grzybków Mun nie miałam). Jeszcze nie raz mnie zimą ogrzeje, dobra była :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz