Ryba z warzywami. Delikatna, a warzywa chrupiące..


- kilka filetów z białej ryby, mogą być mrożone
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- czerwona papryka
- przecier pomidorowy (Łowicz, w kartonie)
- sól, pieprz, cukier, papryka słodka

Warzywa kroję w sposób dowolny i podsmażam w woku  na oliwie z oliwek.
Po chwili dodaję przecier, przykrywam wok i duszę do pół-miękkości warzyw.
W międzyczasie przygotowuję rybę: nastawiam wodę w garnku z łyżeczką soli, listkiem laurowym i sokiem z połowy cytryny, filety rybne (lekko rozmrożone i umyte)  wkładam do wrzątku kolejno, na kilka minut.
Doprawiam warzywa solą, pieprzem i cukrem. 
Układam rybę na warzywach, posypuję lekko solą morską  i papryką,  jeszcze na chwilę przykrywam. 


Komentarze

  1. idę działać dam znać jak poszło

    OdpowiedzUsuń
  2. Asia boska ta Twoja stronka jest, nie zaglądam często ale jak już usiądę to zapominam o bożym świecie - muzyka sobie płynie ja czytam sobie przepisy, i te zdjęcia ! super ! gratuluję "dobrego smaku" :):)
    Gosia Ch.

    OdpowiedzUsuń
  3. Gosiu ciepło Cię pozdrawiam:)dziękuję:)))

    OdpowiedzUsuń
  4. chciałam sie pochwalic ze wyszło co prawda nie wygladalo to w mojej wersji tak apetycznie jak u tutaj ale w smaku pycha, polecam !!!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. cieszę się, że smakowało:) pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz