Ryba z warzywami. Delikatna, a warzywa chrupiące..
- kilka filetów z białej ryby, mogą być mrożone
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- czerwona papryka
- przecier pomidorowy (Łowicz, w kartonie)
- sól, pieprz, cukier, papryka słodka
Warzywa kroję w sposób dowolny i podsmażam w woku na oliwie z oliwek.
Po chwili dodaję przecier, przykrywam wok i duszę do pół-miękkości warzyw.
W międzyczasie przygotowuję rybę: nastawiam wodę w garnku z łyżeczką soli, listkiem laurowym i sokiem z połowy cytryny, filety rybne (lekko rozmrożone i umyte) wkładam do wrzątku kolejno, na kilka minut.
Doprawiam warzywa solą, pieprzem i cukrem.
Układam rybę na warzywach, posypuję lekko solą morską i papryką, jeszcze na chwilę przykrywam.
- kilka filetów z białej ryby, mogą być mrożone
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- czerwona papryka
- przecier pomidorowy (Łowicz, w kartonie)
- sól, pieprz, cukier, papryka słodka
Warzywa kroję w sposób dowolny i podsmażam w woku na oliwie z oliwek.
Po chwili dodaję przecier, przykrywam wok i duszę do pół-miękkości warzyw.
W międzyczasie przygotowuję rybę: nastawiam wodę w garnku z łyżeczką soli, listkiem laurowym i sokiem z połowy cytryny, filety rybne (lekko rozmrożone i umyte) wkładam do wrzątku kolejno, na kilka minut.
Doprawiam warzywa solą, pieprzem i cukrem.
Układam rybę na warzywach, posypuję lekko solą morską i papryką, jeszcze na chwilę przykrywam.
idę działać dam znać jak poszło
OdpowiedzUsuńok :) czekam. smacznego!
OdpowiedzUsuńAsia boska ta Twoja stronka jest, nie zaglądam często ale jak już usiądę to zapominam o bożym świecie - muzyka sobie płynie ja czytam sobie przepisy, i te zdjęcia ! super ! gratuluję "dobrego smaku" :):)
OdpowiedzUsuńGosia Ch.
Gosiu ciepło Cię pozdrawiam:)dziękuję:)))
OdpowiedzUsuńchciałam sie pochwalic ze wyszło co prawda nie wygladalo to w mojej wersji tak apetycznie jak u tutaj ale w smaku pycha, polecam !!!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowało:) pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuń