Pasztet z ...
... tuńczyka :)
- dwie puszki tuńczyka, jedna w sosie własnym, druga w oleju
- żelatyna, opakowanie na 1 l
- mały kubek kwaśnej śmietany 12 %
- sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej i słodkiej papryki
W blenderze umieszczam odcedzonego tuńczyka,
żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku, łączę ze śmietaną,
wlewam całość do tuńczyka, dodaję przyprawy i miksuję.
Płynną masę przekładam do filiżanek lekko posmarowanych oliwą z oliwek
i wkładam do lodówki.
Bardzo ciekawe, polecam :)
... tuńczyka :)
- dwie puszki tuńczyka, jedna w sosie własnym, druga w oleju
- żelatyna, opakowanie na 1 l
- mały kubek kwaśnej śmietany 12 %
- sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej i słodkiej papryki
W blenderze umieszczam odcedzonego tuńczyka,
żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku, łączę ze śmietaną,
wlewam całość do tuńczyka, dodaję przyprawy i miksuję.
Płynną masę przekładam do filiżanek lekko posmarowanych oliwą z oliwek
i wkładam do lodówki.
Bardzo ciekawe, polecam :)
czy oprocz tego ze ciekawe to jest smaczen??:)
OdpowiedzUsuńBa! Pyszne!
OdpowiedzUsuń