Piątek?! To może ryba w cieście curry?
Filety białej ryby rozmrażam, osuszam, skrapiam cytryną, posypuję
solą i pieprzem.
Przygotowuję gęste ciasto:
- 5 łyżek mąki (pszennej lub pełnoziarnistej),
- szczypta proszku do pieczenia,
- sól, pieprz, łyżeczka przyprawy curry,
- jajko,
- 1/3 szklanki wody mineralnej, najlepiej gazowanej.
Miksuję.
Maczam kawałki ryby i smażę. Proponuję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław.
Filety białej ryby rozmrażam, osuszam, skrapiam cytryną, posypuję
solą i pieprzem.
Przygotowuję gęste ciasto:
- 5 łyżek mąki (pszennej lub pełnoziarnistej),
- szczypta proszku do pieczenia,
- sól, pieprz, łyżeczka przyprawy curry,
- jajko,
- 1/3 szklanki wody mineralnej, najlepiej gazowanej.
Miksuję.
Maczam kawałki ryby i smażę. Proponuję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław.
a da radę bez proszku do pieczenia?
OdpowiedzUsuńpewnie, że da:)
UsuńTo już wiem co na obiad ;)
OdpowiedzUsuń