Awokado zmiękło i dojrzało, więc na lekki obiad w słoneczną sobotę - sałatka.
- awokado, przekrojone wzdłuż na pół, obrane i pokrojone w paski, skrapiam cytryną lub limonką
- filet z kurczaka, posypuję solą i pieprzem, kroję na kilka pasków, obsmażam na oliwie, odsączam na ręczniku papierowym i kroję drobniej
- 1/2 główki kapusty pekińskiej drobno pokrojonej
- sos: 6 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżeczka miodu, 1/2 ząbka czosnku, sól i pieprz - energicznie zmieszane w zamkniętym słoiczku
Smacznego i dobrego dnia! :)
- awokado, przekrojone wzdłuż na pół, obrane i pokrojone w paski, skrapiam cytryną lub limonką
- filet z kurczaka, posypuję solą i pieprzem, kroję na kilka pasków, obsmażam na oliwie, odsączam na ręczniku papierowym i kroję drobniej
- 1/2 główki kapusty pekińskiej drobno pokrojonej
- sos: 6 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżeczka miodu, 1/2 ząbka czosnku, sól i pieprz - energicznie zmieszane w zamkniętym słoiczku
Smacznego i dobrego dnia! :)
Komentarze
Prześlij komentarz