Coś szybkiego. Na mały kęs.
- 4 tortille
farsz:
- pomidor, obrany ze skórki, drobno pokrojony
- kulka mozarelli, w kosteczkę
- garść pokrojonej kapusty pekińskiej
- sól morska, pieprz, oliwa z oliwek, świeże zioła (u mnie tymianek)
Na rozgrzaną patelnię kładę placek tortilli, układam farsz, przykrywam drugim plackiem, dociskam dłonią. Po chwili zsuwam tortillę na talerz, przykrywam patelnią i odwracam, w ten sposób dopiekam drugą stronę. Tak samo druga porcja. Kroję na trójkąty.
- 4 tortille
farsz:
- pomidor, obrany ze skórki, drobno pokrojony
- kulka mozarelli, w kosteczkę
- garść pokrojonej kapusty pekińskiej
- sól morska, pieprz, oliwa z oliwek, świeże zioła (u mnie tymianek)
Na rozgrzaną patelnię kładę placek tortilli, układam farsz, przykrywam drugim plackiem, dociskam dłonią. Po chwili zsuwam tortillę na talerz, przykrywam patelnią i odwracam, w ten sposób dopiekam drugą stronę. Tak samo druga porcja. Kroję na trójkąty.
Komentarze
Prześlij komentarz