Wiosennie :) Ryba po grecku.
- kilka filetów rybnych, mogą być mrożone
- cebula
- mrożona włoszczyzna lub pokrojone w paski warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por)
- mały koncentrat pomidorowy
- 1/2 puszki ananasa
- sól morska, pieprz, bulion warzywny, sok z limonki, oregano
Filety skrapiam cytryną, solę i pieprzę, panieruję tradycyjnie w jajku, bułce tartej i smażę.
Cebulę kroję w kostkę i duszę na oliwie z oliwek.
W 1,5-2 szklankach bulionu warzywnego gotuję włoszczyznę, około 15 minut, po czym dodaję koncentrat pomidorowy (ok. 2 łyżki), drobno pokrojonego ananasa oraz cebulę. Gotuję jeszcze 5 minut.
Wsypuję 1/2 łyżeczki oregano, doprawiam solą morską i pieprzem, odrobiną soku z limonki. Układam warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa.
Zapiekam chwilę.
Dobrze smakuje z ogórkiem kiszonym.
- kilka filetów rybnych, mogą być mrożone
- cebula
- mrożona włoszczyzna lub pokrojone w paski warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por)
- mały koncentrat pomidorowy
- 1/2 puszki ananasa
- sól morska, pieprz, bulion warzywny, sok z limonki, oregano
Filety skrapiam cytryną, solę i pieprzę, panieruję tradycyjnie w jajku, bułce tartej i smażę.
Cebulę kroję w kostkę i duszę na oliwie z oliwek.
W 1,5-2 szklankach bulionu warzywnego gotuję włoszczyznę, około 15 minut, po czym dodaję koncentrat pomidorowy (ok. 2 łyżki), drobno pokrojonego ananasa oraz cebulę. Gotuję jeszcze 5 minut.
Wsypuję 1/2 łyżeczki oregano, doprawiam solą morską i pieprzem, odrobiną soku z limonki. Układam warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa.
Zapiekam chwilę.
Dobrze smakuje z ogórkiem kiszonym.
wystarczy na obiad dla trójki?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
my w dwójkę jedliśmy z trzy dni :) zależy ile rybki, ja miałam z pięć filetów i całą paczkę mrożonej włoszczyzny (warzywa należy doprawić dość konkretnie, coby danie miało charakter :)pozdrawiam
Usuń