A piątek różowego wina mógłby mieć smak.


Kotlety rybne
- mrożone kostki rybne 5 sztuk np. 3 kostki dorsza i 2 kostki łososia
- jajko
- 1/2 cebuli drobno pokrojonej
- ząbek czosnku
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, szczypta wegety
- szczypiorek

- bułka tarta do panierowania

Rozmrożone kostki ryby miksuję w blenderze z pozostałymi składnikami, formuję pulpety, kotleciki czy paluszki, lekko obtaczam bułką tartą i smażę (bez panierki są równie dobre). Odsączam na ręczniku papierowym.

Pysznym dodatkiem jest sałatka z pomidorów z sosem winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, 1/2 ząbka czosnku,  1/2 łyżeczki miodu, sól i pieprz.

Komentarze

Prześlij komentarz