A piątek różowego wina mógłby mieć smak.
Kotlety rybne
- mrożone kostki rybne 5 sztuk np. 3 kostki dorsza i 2 kostki łososia
- jajko
- 1/2 cebuli drobno pokrojonej
- ząbek czosnku
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, szczypta wegety
- szczypiorek
- bułka tarta do panierowania
Rozmrożone kostki ryby miksuję w blenderze z pozostałymi składnikami, formuję pulpety, kotleciki czy paluszki, lekko obtaczam bułką tartą i smażę (bez panierki są równie dobre). Odsączam na ręczniku papierowym.
Pysznym dodatkiem jest sałatka z pomidorów z sosem winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, 1/2 ząbka czosnku, 1/2 łyżeczki miodu, sól i pieprz.
Kotlety rybne
- jajko
- 1/2 cebuli drobno pokrojonej
- ząbek czosnku
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, szczypta wegety
- szczypiorek
- bułka tarta do panierowania
Rozmrożone kostki ryby miksuję w blenderze z pozostałymi składnikami, formuję pulpety, kotleciki czy paluszki, lekko obtaczam bułką tartą i smażę (bez panierki są równie dobre). Odsączam na ręczniku papierowym.
Pysznym dodatkiem jest sałatka z pomidorów z sosem winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, 1/2 ząbka czosnku, 1/2 łyżeczki miodu, sól i pieprz.
SWIETNE, ROBIE CZESTO
OdpowiedzUsuńMój człowiek:)
Usuń