Skrawek wspomnianego swetra i papryk faszerowanie.
 

4 papryki
ok 40-50 dkg mielonego mięsa
woreczek ryżu białego, woreczek ryżu  dziki & parboiled
cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz ziołowy, koperek
bulion warzywny ok szklanki 

ryż gotuję ok 10 minut w osolonej wodzie,
papryki myję, kroję na pół, oczyszczam i układam w naczyniu żaroodpornym,
przygotowuję farsz: mięso mielone mieszam z przestudzonym ryżem, drobno pokrojoną cebulą i rozgniecionymi ząbkami czosnku, dodaję koperek, przyprawiam pieprzem ziołowym i solą
farsz nakładam do wydrążonych połówek papryk, na dno naczynia wlewam bulion, 
przykrywam folią aluminiową i zapiekam około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Komentarze