Chlebek bananowy, albo raczej ciasto bananowe Sophie Dahl. 
Idealne śniadanie z kubkiem mlecznej kawy, między jednym a drugim pociągnięciem tuszem rzęs.


Nagrzewam piekarnik do 180 stopni,
miksuję:
- 4 duże, mocno dojrzałe banany
- 1 jajko
- pół opakowania cukru waniliowego, szczyptę cynamonu
- 1/2 szklanki cukru białego lub 3/4 szklanki brązowego
- 1/4 kostki miękkiego masła

dodaję:
- szklankę przesianej mąki (170 g), szczyptę soli i łyżeczkę sody,
chwilę jeszcze miksuję na wolnych obrotach 

wlewam ciasto do keksówki (23cm) wyłożonej papierem do pieczenia
piekę około 50-60 minut, do tzw. "suchego patyczka"
studzę w keksówce

przepis za Liską

Komentarze

  1. Wiem że jesteś tam mam zamiar dobrze się bawić Dj

    OdpowiedzUsuń
  2. nieustanie mnie zaskakujesz!!!!!!!!! milego konzertu! choc dzisiejszy wieczor mial nalezec do mnie ale ok wybczam

    OdpowiedzUsuń
  3. http://www.zeberka.pl/art.php?id=19770

    OdpowiedzUsuń
  4. http://ushiilandia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz