To był dobry weekend. Rozmowy o prostocie życia i minimalizmie przy filiżance cappucino:). 
Dużo uśmiechu i spokoju. Książka od M.  
Apetyt na smaczne jedzenie.


Pieczarki balsamico
1/2 kg malutkich  pieczarek, oczyszczonych i umytych
2 ząbki czosnku 
2 łyżki octu balsamicznego, 
1 łyżka brązowego cukru, szczypta soli i tymianku
oliwa z oliwek

pieczarki wrzucam na rozgrzaną na dużej patelni oliwę z oliwek,
chwilę smażę, solę i dorzucam drobno pokrojone ząbki czosnku,
wlewam 2 łyżki octu balsamicznego i łyżkę wody, dodaję łyżkę cukru i szczyptę tymianku,
smażę, aż sos się zredukuje, a pieczarki zmiękną tj ok 5-10 minut

 inspiracja stąd

Komentarze

  1. Miska zapomnialas o białym;) love love love:)
    oby jak najwiecej takich chwil...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz