Wydaje mi się, że im jestem starsza tym więcej dostrzegam, analizuję, rozpamiętuję. 
Wolałabym brać życie takim jakie jest. 
W ramach świeżego spojrzenia i próby optymizmu - bardzo zdrowo i wiosennie. Kiełki:)



potrzebne:
dowolne nasiona na kiełki (np. kiełki rzodkiewki, brokuła czy fasoli mung), dwa słoiki jednakowej wielkości, kawałek gazy i gumka recepturka
paczkę nasion wsypuję do słoika, zalewam zimną wodą, przykrywam słoik podwójnie złożoną gazą i okręcam gumką, odlewam wodę i ustawiam słoik ukośnie na drugim słoiku, aby nadmiar wody ściekał
dwa razy dziennie wlewam wodę przez gazę, 
odlewam do zlewu i odstawiam (jak na zdjęciu obok)
po 5-7 dniach kiełki kiełki są gotowe, 
przekładam je do plastikowego zamykanego pojemnika 
i przechowuję w lodówce
na kromce ciemnego pieczywa posmarowanego twarożkiem smakują super:)


Komentarze

  1. pyszne i w fajnych słoiczkach Dj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to zamiast nowalijek:)
      dobrego popołudnia! np z książką :)

      Usuń

Prześlij komentarz