sałatka kalafiorowa
mały kalafior ugotowany na pół-twardo
dwa pomidory malinowe, obrane ze skórki pokrojone w duże kawałki
4 jajka na twardo, również pokrojone w duże kawałki
3-4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, mały pęczek kopru, sól pieprz, szczypta wegety
wyprobuj surowy kalafior z koperkiem,czosnkiem i majonezem...poezja ;)
OdpowiedzUsuńSurowy kalafior tylko raz przyrządziłam. Zrobię drugie podejście:)
UsuńO tak, teraz czas sałatkowy na całego!
OdpowiedzUsuńZgadzam się:) za chwilę grecka słoikowa będzie na lancz:))
UsuńLubię celebrowanie, a ostatnio tylko gnam ;)
OdpowiedzUsuńJak gnam czuję, że żyję. Ale celebrowanie niedzielą wskazane:)
UsuńO prosze. Kalafiof w salatce. U nnie zawsze gotowany z bulka tarta. Musze wyprobowac salatkowa wersje...
OdpowiedzUsuńKalafior w każdej wersji! I z bułką tartą jak u mamy też chętnie.
UsuńJesteś Osobą, Joanną, Grecką Boginią, u której zatrzymuję się pędząc do pracy, z pracy, z treningu Młodej na trening Młodego, do Rodziców, od Rodziców....
OdpowiedzUsuńKocham TO miejsce :)
Monia, tak gorąco, a ja się jeszcze rozpływam po przeczytaniu Twego komentarza:))
Usuń:-)
UsuńWYglada smakowicie i pewnie smakuje wysmienicie:)
OdpowiedzUsuńsmakuje latem:) ten sos koperkowy.. :)
UsuńBardzo lubię tą książkę i jej autorkę.
OdpowiedzUsuń