niech chrupie, pasuje do chłodnego, białego wina i niech pachnie latem. nicejską proponuję.
sałatka nicejska
sałata lodowa i/lub rzymska
pomidorki - kilka sztuk
1/2 czerwonej papryki
bazylia - garść
puszka tuńczyka - kawałki w oleju roślinnym
2-3 jajka ugotowane na twardo
czarne oliwki
sos - 3 łyżki oliwy z oliwek. łyzka octu winnego, sól i pieprz
/ i znów inspiracja A.Maciąg
urocze zdjęcie
OdpowiedzUsuńdziękuję, brakuje mi Ciebie w Moim Ogródku ;)
Usuńjuż się prawie ogarnęłam i niebawem wrócę :) już się nie mogę doczekać gotowania czegoś fajniejszego, niż tylko byle szybko.
Usuńuściski!
uwielbiam...moja posypuje jeszcze prazonym slonecznikiem i migdalami :)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńNa tę porę i upały tylko sałatka! :) I tak, chrupiące liście sałaty popijane chłodnym prosecco! :)
OdpowiedzUsuńi na balkonie.. :)
Usuń:) zdecydowanie na balkonie!
UsuńLubię! ;)
OdpowiedzUsuńwiem:)
UsuńInspiracjo moja, poczyniłam w Stonce zakupy solidne, w tym produkty na nicejską. Wstanę jutro parę minut wcześniej niż zwykle i przygotuję sobie solidny posiłek do pracy. Ps. Głowa mnie boli...od rana... Nawet pyralgina nie działa...
OdpowiedzUsuńPs. 2 Uległam pokusie i zakupiłam on-line Smak Miłości i Pyszne 25 :P
UsuńMonia czy zakupów dokonywałaś w środku nocy?? :))
Usuńsmacznego zatem, już wiem, że jednak kolacyjnie a nie śniadaniowo:))
Tak :) A kolację właśnie czynię :))
UsuńAle słodka kuchareczka :)! A talia całkiem piękna ;) Sałatka do ogarnięcia i wchłonięcia, tak że podoba mi się CAŁOŚĆ.
OdpowiedzUsuńKuchareczka pozdrawia serdecznie :)
UsuńFantastyczne zdjęcie, jak z okładki książki kucharskiej :)
OdpowiedzUsuń