takie smaki takie kolory.
curry z kurczakiem i soczewicą
duży filet z kurczaka
mała cebula
czerwona pasta curry TaoTao
100 g czerwonej soczewicy
puszka mleka kokosowego
mała papryczka chili
kilka kostek mrożonego szpinaku w liściach/lub świeży
na oliwie podsmażam pokrojoną cebulę oraz paski kurczaka, dodaję łyżkę pasty curry, opłukaną soczewicę
po chwili puszkę mleka kokosowego i taką samą ilość wrzątku
gotuję na małym ogniu około 20 minut
gdy soczewica jest miękka dorzucam kostki szpinaku i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, zostawiam na ogniu jeszcze kilka minut, przyprawiam solą i pieprzem
inspiracja
curry z kurczakiem i soczewicą
duży filet z kurczaka
mała cebula
czerwona pasta curry TaoTao
100 g czerwonej soczewicy
puszka mleka kokosowego
mała papryczka chili
kilka kostek mrożonego szpinaku w liściach/lub świeży
na oliwie podsmażam pokrojoną cebulę oraz paski kurczaka, dodaję łyżkę pasty curry, opłukaną soczewicę
po chwili puszkę mleka kokosowego i taką samą ilość wrzątku
gotuję na małym ogniu około 20 minut
gdy soczewica jest miękka dorzucam kostki szpinaku i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, zostawiam na ogniu jeszcze kilka minut, przyprawiam solą i pieprzem
inspiracja
Uwielbiam curry z mlekiem kokosowym i chili. Sam kolor rozgrzewa ;)
OdpowiedzUsuńbardzo mi odpowiadał taki niedzielny obiad, i cieszę się, że mąż nie protestował;)
OdpowiedzUsuńidealne połączenie...zjadłabym:)
OdpowiedzUsuńszarość za oknem trzeba jakoś przełamać. plus babka piaskowa. mniam:)
UsuńNigdzie nie widziałm tej pasty-muszę poszukać
OdpowiedzUsuńhttp://taotao.pl/produkty_taotao/id,43,czerwona_pasta_curry_taotao.html
Usuńo taka. chyba w tesco ją kupiłam. po otwarciu słoiczka można długo przechowywać w lodówce. orient:)
Do czego jeszcze używasz?
Usuńniech pomyślę..robię jeszcze takie curry warzywne Nigelli. ale najczęściej jeśli pasta curry to i mleko kokosowe i papryczka chili. o i do zupy jeszcze, o do tej
Usuńhttp://joannastudio.blogspot.com/2014/04/deszczowa-niedziela.html