Pieczarki faszerowane. Na ciepłą kolację na przykład:)


Potrzebne: 
ok. 30 dkg pieczarek średniej wielkości (8-10 sztuk), 
1- 2 łyżki bułki tartej, 
garść drobno pokrojonych lub zmielonych orzechów włoskich, 
kawałek sera żółtego startego na drobnej tarce (część sera dodaję do farszu, a część na wierzch)
sól, pieprz i zioła np prowansalskie.
Pieczarki myję, kapelusze zostawiam w całości, a  nóżki  drobno kroję
i mieszam z pozostałymi składnikami.
Farsz nakładam na kapelusze,  na wierzch jeszcze trochę sera, zapiekam ok 20 minut w 200 st. Mmmm.. te orzechy tak tu pasują..

Komentarze

  1. swietny pomysł na wieczorny seans przed tv plus piwko uwielbiam piatki!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też uwielbiam piątki :) a piwko zamieniam na winko :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz