Pieczarki faszerowane. Na ciepłą kolację na przykład:)
Potrzebne:
ok. 30 dkg pieczarek średniej wielkości (8-10 sztuk),
1- 2 łyżki bułki tartej,
garść drobno pokrojonych lub zmielonych orzechów włoskich,
kawałek sera żółtego startego na drobnej tarce (część sera dodaję do farszu, a część na wierzch)
sól, pieprz i zioła np prowansalskie.
Pieczarki myję, kapelusze zostawiam w całości, a nóżki drobno kroję
i mieszam z pozostałymi składnikami.
Farsz nakładam na kapelusze, na wierzch jeszcze trochę sera, zapiekam ok 20 minut w 200 st. Mmmm.. te orzechy tak tu pasują..
swietny pomysł na wieczorny seans przed tv plus piwko uwielbiam piatki!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam piątki :) a piwko zamieniam na winko :)
OdpowiedzUsuń